Ich και Μί-mich

Saturday, October 22, 2005

Μια φορά και ένα καιρό...

σε μια μακρινή και εξωτική χώρα, ήταν ένας άνδρας, σπουδαγμένος (με το μπαλέτο και τα γαλλικά του), ο οποίος είχε μια μεγάλη αδυναμία: του άρεσε να ασχολείται με την ψυχολογία. Αρχικά το έκανε ερασιτεχνικά, προσπαθούσε να μπει στην ψυχολογία του άλλου και να κατασκευάζει θεωρίες για την ανθρώπινη ιδιοσυγκρασία. Μια ωραία ημέρα όμως ήρθε ένα μαγικό κουτί, από εκείνα που μπορούν να εκπληρώσουν την κάθε επιθυμία σου! Το κουτί ρώτησε τον άνδρα: τι θα ήθελες περισσότερο από οτιδήποτε στον κόσμο?Και ο άνδρας χωρίς δισταγμό απάντησε: "Θέλω να γίνω σπουδαίος, θέλω να γίνω αναγνωρίσιμος, θέλω να καταξιωθώ.." και από βάτραχος έγινε πρίγκιπας!Είχε την ευκαιρία να μιλάει ζωντανά με χιλιάδες ανθρώπους και επιτέλους να κάνει επαγγελματικά πια το ψυχογράφημά τους. Μια κρύα ημέρα του Οκτωβρίου κάλεσε σε μεσημεριανό καφέ μια τραγουδιάρα. Εκείνη πραγματικό αηδόνι, άνοιγε το στόμα της και η φωνή της σε ταξίδευε σε μαγικούς τόπους- άλλοτε στην εποχή της Ιεράς Εξέτασης και άλλοτε στον κόσμο του Fear Factory. Την ρωτάει λοιπόν ο ήρωάς μας για τις προσωπικές της σχέσεις:
Άνδρας: Πώς είσαι μέσα σε μια σχέση;
Τραγουδιάρα: Δίνω πολύ βάση στον σεξουαλικό τομέα, πρέπει να ταιριάζει η χημεία μας
Άνδρας: Άρα είσαι μια πολύ σεξουαλική γυναίκα. Ρωτάω όμως, μήπως είσαι σεξίστρια?
Η τραγουδιάρα φίλη μας, τον κοιτάει γλυκά με μια απορία..
Άνδρας: Ξέρεις τι σημαίνει σεξίστρια,ε?
Η τραγουδιάρα γνέφει καταφατικά ...
Άνδρας: Επειδή με έχουν κατηγορήσει ότι παίζω τον ψυχολόγο, σε ρωτάω είσαι σεξίστρια?Αποδίδεις στα πάντα σεξουαλικό νόημα?
....
Και ζήσανε αυτοί καλά αλλά καταστράφηκε το σύμπαν...

Friday, October 14, 2005

Ποια η διαφορά ανάμεσα σε ένα δεξιό καθίκι και σε ένα αριστερό?

Η απάντηση έχει ως εξής: Προφανώς έχεις προσέξει ότι όταν πας στην τουαλέτα προς ικανοποίηση της ανάγκης σου, εκείνης που όπως λέει η διαφήμιση "Ρούλα, 5 μέρες καθυστέρηση- Γιώργος 6 μέρες καθυστέρηση" και είναι όλοι με συννεφιασμένες φάτσες και αγναντεύουνε όχι ιδιαίτερα ρομαντικά το άπειρο, όσο και αν προσέξεις πάντα σχεδόν κάτι θα κολλήσει στην τουαλέτα. Τι κάνεις τότε? Παίρνεις το ματσουκάκι (όχι τη Δήμητρα Ματσούκα) και καθαρίζεις την τουαλέτα προκειμένου οι ακαθαρσίες να παύουν να διακοσμούν την κατά τα άλλα όμορφη τουαλέτα σου. Τι γίνεται όμως με το δεξιό και το αριστερό καθίκι...Ο αριστερός όταν αντιληφθεί την κατάσταση θα πάρει το βουρτσάκι και θα καθαρίσει μόνος του τις βρωμιές του. Ο δεξιός θα δει τι έκανε και όχι μόνο θα τα αφήσει εκεί αλλά θα βάλει κάποιον άλλον να τις καθαρίσει!

(Από την ταινία "Les Cotelettes" - γαλλική και ως γνωστόν οι γάλλοι ξέρουν από καθαριότητα..). Τα πασοκάκια άραγε τι να κάνουν?

Tuesday, October 11, 2005

14 Oκτώβρη: παγκόσμια ημέρα αυγού!!

Ναι,ναι εξακριβωμένο!Στις 14 γιορτάζουμε τα αυγά! Δεν ξέρω γιατί αλλά το μυαλό μου πηγαίνει κατευθείαν σε μια σκηνή από το έργο "Η Αυτοκρατορία των αισθήσεων", αλλά ένας τέτοιος εορτασμός θα ήταν λίγο too much και ίσως ελαφρώς επώδυνος, για να μην πω φαλλοκρατικός! Βέβαια μπορεί να αναφέρεται στη μαγεία της γέννησης ή απλά να είναι ένα είδος performance όπου θεατρικά θα διαπραγματεύεται το ερώτημα "Η κότα γέννησε το αυγό ή το αυγό την κότα?". Παρεπιπτώντος το ερώτημα αυτό έχει ήδη απαντηθεί από τον Αριστοτέλη νομίζω ο οποίος έδωσε τη φιλοσοφική του απάντηση- η κότα διότι είναι το εν ενεργεία ον. Άσχετο!
Πάντως πολύ ενδιαφέρουσες εορτές είναι η 8 Αυγούστου Παγκόσμια ημέρα Οργασμού, όπου οφείλαμε να την εορτάσουμε δεόντως (αγόρια δεν νομίζω να πιάνει η manual ευχαρίστηση αν με καταλαβαίνεται διότι είναι σαν να γιορτάζεις το Πάσχα τρώγοντας μακαρόνια με κιμά αντί για αρνάκι στη σούβλα!!!). Επίσης 21 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα Ύπνου, 1 Μάη Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου, 21 Νοέμβρη Παγκόσμια Ημέρα Χαιρετισμού , 13 Αυγούστου Παγκόσμια Ημέρα Αριστερόχειρων κτλ. Τσεκαρισμένη είναι η ημέρα αυγού για τις άλλες κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις.

Sunday, October 09, 2005

Υο, Υο..

Γνωστός μου αγόρασε cd από τους γνωστούς μαυρούκους της Αθήνας. Ξέρετε τα γνωστά cd "Θα έπρεπε να ντρέπεσαι" και "Νιώθω ενοχές" της γνωστής διαφήμισης, η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική και τα γνωστά...Αγόρασε το παιδί το σιντάκι του και όπως είναι φυσικό περίμενε να ακούσει κάτι γνώριμο ή έστω κάτι μελωδικό...χα..Βάζει το cd να παίζει και ενώ στην αρχή δεν ακουγόταν τίποτα μετά ακούγεται ένα μπιτ και μια άγνωστη φωνή να ραπάρει "YO, YO σου πήρα 5 ευρώ"!!!!!Εγώ προσωπικά θα το κράταγα το cd...χα,χα
(Παίξε και κέρδισε: ποια λέξη επαναλαμβάνεται στο κείμενο και πόσες φορές? Κάλεσε στο 090.... )

Thursday, October 06, 2005

"Τσιρλιπιπί λαμπιόνια"

Δεν ξέρω, σήμερα ενημερώθηκα για την ύπαρξή τους. Από ότι μου είπανε οι "Τσιρλιπιπί λαμπιόνια" είναι ένα νέο ελληνικό εννοείται συγκρότημα...δεν έχω ιδέα για τι πράγμα πρόκειται, το όνομά τους όμως rocks baby!! ;)

Wednesday, October 05, 2005

"The emergence of the progressive Blogosphere"

Διαβάστε αν δεν βαριέστε βέβαια το άρθρο αυτό (sorry η διεύθυνση είναι www.ndnpac.org/npi/blogreport.html )και αναρωτηθείτε για τον όποιο ριζοσπαστικό πολιτικό ακτιβισμό που λαμβάνει χώρα στην ελληνική μπλογκόσφαιρα. Μετά λύπης μου δηλώνω ότι το τσίρκουλο που σε σχετικά καθημερινή βάση διαδραματίζεται στον εν λόγω χώρο (υπό την ονομασία Ich και Μί-mich) όχι μόνο δεν σχετίζεται με έμπρακτη πολιτική δραστηριότητα αλλά τουναντίον μάλλον περισσότερο μπορεί να παρομοιαστεί με τη σειρά "Welcome to the Twilight zone". Κατ' επέκταση δεν τείνω να αναγνωρίζω ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος που κατά συρροήν διαπράττω στον συγκεκριμένο ιστιοχώρο, τον εαυτό μου αλλά μάλλον επιρρίπτω την ευθύνη στην φαντασιακή φιγούρα του Μίμη. Εν συνεχεία μάλλον θα έπρεπε να αναφωνήσω την αγαπημένη μου έκφραση "αρχίδια καπαμά" και απλά να συμβιβαστώ με τον ρόλο που ανέλαβα να παίξω στο παιχνίδι που λέγεται μπλογκόσφαιρα. Βέβαια οφείλω να επισημάνω ότι η ανωμαλία που με καταδιώκει μπορεί εις το μέλλον να με οδηγήσει στα μονοπάτια του πολιτικού ακτιβισμού (οπότε φίδι που σας έφαγε) αλλά μάλλον και όπως φαίνεται θα αρκεστώ στην ακατάσχετη αερολογία και φλυαρία που μέχρις στιγμής επιδίδομαι. Αυτά.

Monday, October 03, 2005

Σοβαροί προβληματισμοί όμως...!!

Το να σε κυνηγάει λύκος στα όνειρά σου, σχετίζεται με σύνδρομο καταδίωξης, άγχους ή επί της ουσίας αντικατροπτίζει το αρσενικό αρπακτικό που επιθυμεί να γευτεί τη σάρκα σου? Μήπως σχετίζεται με το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας και τη σημειωτική που κρύβεται πίσω από αυτό? Ο λύκος είναι η αρσενική απειλή, την οποία αντίκρυσα με τα μάτια μου λίγες μέρες πριν? Καλά όλα αυτά, αλλά τότε γιατί στο όνειρό μου κράταγα ένα πρόβατο και του το πέταξα προς αποφυγήν του μοιραίου? Πρόβατο? Θρησκευτικό κατάλοιπο? Μήπως σχετίζεται εμμέσως με τον αμνό, άρα την αγνότητα από τη μία, από την άλλη όμως την αποτροπή προς την ακολασία έτσι όπως επιβάλλεται από τη θρησκεία? Ποια θρησκεία καλέ? Σιγά τα αυγά...Και όχι μόνο του πέταξα ένα πρόβατο αλλά τον οδήγησα σε ένα ολόκληρο κοπάδι για να τον αποπροσανατολίσω. Άρα έχουμε και λέμε: πρώτον, που σκατά ήξερα που να βρω το κοπάδι? Κάτι που ίσως να σημαίνει ότι βρίσκομαι σε άμεση επαφή με τη φύση και κατ' επέκταση τάση προς βουκολικές καταστάσεις? Δεύτερον, το κοπάδι μήπως τελικά αναφέρεται στα απλά, συν άχρωμα-άοσμα κοριτσούδια που βρίσκονται ανάμεσά μας και αποτελούν εύκολο στόχο των επιτηδείων?Και εγώ δηλαδή είμαι το φοβερό παιδί που όχι μόνο διαχωρίζω τη θέση μου- διότι δεν είμαι πρόβατο άλλα άνθρωπος- αλλά επίσης γνωρίζω και τον τρόπο αποφυγής του κινδύνου,ε?Μάλιστα..Το ζήτημα είναι ότι τελικά ο λύκος παρέμεινε στα πρόβατα, δηλαδή συμβιβάστηκε με την εύκολη λεία, γέμισε το στομάχι του χωρίς φόβο και ζόρι και εγώ τρεχάμενη ήμουν πια ασφαλής. Αν όμως ο λύκος απλά συμβολίζει τον πόθο- χωρίς συγκεκριμένες αναφορές- εγώ γιατί δεν του έκατσα ??????????