Ich και Μί-mich

Tuesday, September 19, 2006

Την στρουμφοπηδήξανε ή όχι?Ψήφισε ..

Η γενιά των '90s έχει να θυμάται τα στρουμφάκια, ωραίες εποχές. Το ερώτημα όμως παραμένει: ποια είναι η σεξουαλική ταυτότητά τους? Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι ασχολήθηκαν επιστημονικά με την περίπτωσή τους(υπάρχει όντως μια έρευνα σχετικά με αυτό), ενώ ο προβληματισμός γύρω από το καυτό αυτό θέμα παρουσιάστηκε και σε ταινίες όπως το γνωστό Donnie Brasco. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι απεικονίζεται μια άφυλη κοινωνία. Μπορεί τα στρουμφάκια να έχουν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά άντρα-γυναίκα, επί της ουσίας όμως τσουτσούνι γιοκ (χωρίς κάτι τέτοιο να σημαίνει ότι και η Στρουμφίτα έχει την εύφορη κοιλάδα.Τουναντίον, το Grand Canyon της μπλε-μαρέ καρδιοκατακτήτριας είναι τόσο μυθικό όσο και ο Bigfoot). Οπότε τα σενάρια είναι:

a. Τα στρουμφάκια είναι straight και η Στρουμφίτα η βασίλισσα της κυψέλης. Με πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία καταφέρνει να ικανοποιήσει και τα 99 στρουμφάκια.
b. Τα στρουμφάκια είναι Bysexual. Όλοι πηγαίνουν με όλους και κανείς δεν έχει παράπονο
c. Τα στρουμφάκια είναι gay και τη βρίσκουν μεταξύ τους. Η Στρουμφίτα ακόμα ψάχνει να βρει το μαγικό εκείνο φίλτρο που θα την κάνει το πρώτο bysexual στρουμφάκι- προκειμένου να συμμετάσχει και εκείνη ενεργά στις στρουμφογιορτές
d. Τα στρουμφάκια είναι gay και τη βρίσκουν μεταξύ τους. Η στρουμφίτα από την άλλη τη βρίσκει με το καθρεφτάκι στου Μελένιου
e. τα στρουμφάκια είναι άφυλα. Δεν μπορούν να πηδήξουν γι' αυτό παίζουν όλη μέρα κρυφτούλι με τον Δρακουμέλ.
f.Αδιαφορώ/δεν ξέρω/δεν απαντώ...

Tuesday, September 12, 2006

cinema, cinema, cinema

Πριν από περίπου 3 με 4 χρόνια στις Νύχτες Πρεμιέρας παιζόταν μια μικρού μήκους ταινία όπου η γνωστή σε όλους μας Βarbie doll εμφανιζόταν σε ερωτικές περιπτύξεις με τον Κεν. Μάλιστα αν θυμάμαι καλά κάνανε και παρτούζες με άλλες κούκλες. Η απομυθοποίηση ενός συμβόλου με καθαρά σαρκαστικό τρόπο! Δυστυχώς για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν την είδα ποτέ. Μου έμεινε απωθημένο η ταινία με τη Barbie.. τι να πει κανείς.
Φέτος οπωσδήποτε :
"Fabulous! The story of Queer Cinema"- ντοκυμαντέρ
"Lonesome Cowboys"- σκηνοθεσία Άντι Γουόρχολ
"Madeinusa" (Περού) (σε γενικές γραμμές το story:σε ένα περουβιανό χωριό υπάρχει ένα έθιμο που οι κάτοικοι μπορούν να χαρούν 3 μέρες ανομίας διότι ο θεός εκείνες τις μέρες θεωρείται νεκρός. )
"The pervert's guide to cinema"- ο Ζίζεκ ασχολείται με τον παγκόσμιο κινηματογράφο. (Απίστευτο!)
"Shortbus"- σκηνοθεσία Τζον Κάμερον Μίτσελ (μια ταινία all about sex από τον σκηνοθέτη του Hedwig and the Angry Inch!)
"Paris Je t' aime" - (με αυτήν την ταινία έχω ανοιχτούς λογαριασμούς. Τον Ιούνιο νομίζω, είχα διαβάσει κάπου ότι έβγαινε στις αίθουσες και έπρηζα μια φίλη μου να πάμε. Φυσικά ποτέ δεν βγήκε και η φίλη μου με είχε σχεδόν πείσει ένα ολόκληρο καλοκαίρι ότι η συγκεκριμένη ταινία είναι προϊόν της φαντασίας μου. Είχε γίνει το ανέκδοτο κάθε Πέμπτης που τσεκάραμε τις νέες προβολές. Ε, λοιπόν ορίστε!!)
Βέβαια θα βγει και η καινούργια του Αλμοδοβάρ, επίσης το "Τhank you for not smoking" όπως και το "Blood tea and red string" (ψυχεδελικό non- stop animation λέει το πρόγραμμα). Να δούμε πώς θα τα βολέψουμε όλα..