Ich και Μί-mich

Thursday, May 25, 2006

"Σε είδα" το νέο street google?


Διαβάζεις τη στήλη "Σε είδα" της Athens Voice και αντικρίζεις μηνύματα του στυλ "Σε είδα να περνάς την Πανεπιστημίου, κοιταχτήκαμε έντονα..έχω κολλήσει...Γιώργος τηλ..." και "Μετρό, στάση Μοναστηράκι, ψηλή ξανθιά, γαλάζια μάτια, υπέροχο κορμί και χαμόγελο...τηλεφώνησέ μου Δημήτρης (ο ψηλός με τις πλάτες και τα μούσκουλα), " μέχρι μηνύματα που αναφέρονται σε συγκεκριμένα μέρη, αποτυπώνουν μια γνωριμία τύπου "ρώτησα την ώρα και μου απάντησες" καταλήγοντας φυσικά στο ότι "δεν τόλμησα να σου μιλήσω, το μετάνιωσα, θέλω να σε ξαναδώ"
Τα δύο πρώτα λειτουργούν καθαρά σαν δόλωμα. Μεταξύ αστείου και σοβαρού, περιμένω να δω ποιοι ή ποιες θα απαντήσουν. Βέβαια στο δεύτερο μήνυμα ο αποστολέας έχει και κάποιες απαιτήσεις. Στο παράδειγμα που έδωσα, ψάχνουμε μια ψηλή, ξανθιά, με γαλάζια μάτια , με υπέροχο σώμα (μην μας την πέσει καμιά φακλάνα και άντε να το μαζέψουμε). Το τρίτο παράδειγμα παρουσιάζεται πιο προβληματικό διότι οκ δεχόμαστε την πιθανότητα ότι η υπό εξέταση περίπτωση είναι αληθινή και όντως έχει προηγηθεί μια άλφα γνωριμία. Η ερώτηση που εύλογα προκύπτει είναι ότι τη στιγμή εκείνη η δειλία νίκησε την όποια έλξη μετά όμως?Μάζεψες το κουράγιο σου, έστειλες μήνυμα στην A/V μήπως και τύχει το συγκεκριμένο άτομο πάρει το συγκεκριμένο τεύχος του free press, τύχει να διαβάσει τη συγκεκριμένη στήλη και τύχει να αναγνωρίσει το εαυτό του στην προσωπική σου αγγελία; Και εντάξει όλο το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ σου και όλα βρίσκουν το δρόμο τους, ξεχνάμε μια μικρή παράμετρο..ότι το εν λόγω άτομο θα κάνει το βήμα και θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά σου και δεν θα σε περάσει για "περίεργο" που τότε που σε είχε μπροστά του/ της δεν κινήθηκε καθόλου αλλά αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τα "αισθήματά " του για σένα και να σε αναζητήσει σε όλη την Αθήνα. Δέχομαι το γεγονός πώς το να προσεγγίσεις έναν άγνωστο μπορεί να είναι πολύ δύσκολο αλλά άμα σε καίει γιατί να μην δοκιμάσεις τη στιγμή που πρέπει?Από την άλλη πλευρά βέβαια μπορεί να πρόκειται για ένα είδος μεταμοντέρνου ρομαντισμού..
...

Laura, can't you give me some time?
I got to give myself one more chance
To be the man that i know i am
To be the man that i know i am..

14 Comments:

  • Μου αρέσει ο τρόπος που σκεπτόσαστε!
    Πολύ καλημέρα σας, πολύ καλό σας σαββατοκύριακο!
    [Μη μου αριχίσετε πάλι τις μυσητήριες, φευιγάτες απανιντήσεις. . .]

    By Blogger aeipote, at 9:30 PM  

  • Όχι το υπόσχομαι θα είμαι φρόνιμο κορίτσι!Είμαι σε καταστολή αυτές τις μέρες νομίζω.Καλό Σαββατοκύριακο και σε σας και καλά μπάνια, το επιτρέπει και ο καιρός!

    By Blogger pro-futura, at 6:49 AM  

  • Σας ευχαριστώ.

    By Blogger aeipote, at 7:03 AM  

  • Αφού δεν έχετε νέα εγγραφή,

    Καλό Μήνα!

    στην παλιά!

    By Blogger aeipote, at 11:06 AM  

  • Καλό μήνα και σε σας!Όπως βλέπετε ο Ιούνιος μπήκε με εξάψαλμους ;)

    By Blogger pro-futura, at 4:55 PM  

  • Καλημέρα! Τυχαία έπεσα πάνω στο blog σου και μου έκανε εντύπωση, οπότε έκατσα και διάβασα λίγο :)
    Αυτό το νέο street google όπως καλά το είπες :P υπάρχει και σε site πλεόν (το διαδίκτυο έχει μπει σε όλα, μα σε όλα στην ζωή μας.)
    www.se-eida.gr
    Η αλήθεια είναι αυτό που έγραψες "αν δεν του/της μίλησες εκείνη την στιγμή, φέξε μου και γλύστρησα". Ομως δεν είναι ακριβώς έτσι.. Θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος παράγοντας που σε εμπόδισε να πλησιάσεις κάποιον.. Κάτι πέρα από τις δυνάμεις σου, ή απλά να μην ήταν η μέρα σου, κλπ.
    Γιατί λοιπόν να μην είχες μια δεύτερη ευκαιρία; Δεν λέω.. πολύ δύσκολο να τύχει να διαβάσει το συγκεκριμένο άτομο το συγκεκριμένο μήνυμά σου, αλλά και αν ... :)
    Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να κατακρίνω το site (γιατί εγώ το έφτιαξα) αλλά μου αρέσει να συζητάω γύρω από αυτή την ιδέα και είμαι ανοιχτός σε σχόλια!

    keep blogging!
    Constantinos

    By Anonymous Anonymous, at 3:44 PM  

  • καλημέρα! Δεν διαφωνώ απόλυτα γι' αυτό είπα ότι ίσως να πρόκειται για ένα είδος μεταμοντέρνου ρομαντισμού, δεν το είπα ειρωνικά. Οι πιθανότητες βέβαια όντως να γίνει η γνωριμία είναι σχεδόν απειροελάχιστες αλλά καμιά φορά δεν ξέρεις.Απλά όπως καταλαβαίνεις δεν φαντάζομαι ότι πρόκειται για μηνύματα love at first sight αλλά κάτι μου γυάλισε στο δρόμο και κάνω μια απόπειρα μήπως μου κάτσει. Θα μπορούσε να είναι σαν ένα νέο είδος "ξεπέτας" με το συμπάθειο.Επίσης είναι και λίγο ο δρόμος του δειλού αλλά έχεις δίκιο διότι όντως μπορεί να συντρέχουν πάρα πολύ λόγοι και να μην μπόρεσες να μιλήσεις σε κάποιον. Δεν είμαι απόλυτη. Δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει αυτό το site και καλά κάνατε και το ανεβάσατε γιατί όπως και να έχει ανταποκρίνεται σε μια κοινή ανάγκη, όσο επιφανειακή και να είναι. Εγώ πάντως έκρινα το σκεπτικό αυτών που στέλνουν τα μηνύματα όχι τους διοργανωτές τους :)Θα ρίξω μια ματιά πάντως- οτιδήποτε καινούργιο έχει ένα ενδιαφέρον..οπότε keep on street googling!

    By Blogger pro-futura, at 6:30 AM  

  • Και αν έχετε κάποιο σχόλιο-πρόταση-ιδέα κλπ κλπ, πάντα είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις :)

    By Anonymous Anonymous, at 8:33 AM  

  • Ένα και μόνο ταπεινό σχόλιο: παρατήρησα ότι έχετε βάλει καιπροσωπικά στοιχεία (προαιρετικά)..το όλο concept στηρίζεται και τροφοδοτείται από την ανωνυμία...αυτός είναι ο κινητήριος μοχλός, ακόμα και η προοπτική να αφήσεις στοιχεία δημιουργεί μια αναστάτωση- παύει να είναι διαπροσωπικό γίνεται έκθεμα σε όλον τον κυβερνοχώρο..το ίδιο στοιχείο ισχύει και εδώ μέσα στους Blogo-έρωτες και τα blogo-φλερτ η ανωνυμία δημιουργεί μια φαντασίωση, όταν η φαντασίωση έχει ονοματεπώνυμο ψιλοχαλάει. Βέβαια εδώ μέσα παίζουν και άλλα οπότε άστα-βράστα..

    By Blogger pro-futura, at 6:28 PM  

  • Γι' αυτό και είναι προαιρετικά τα στοιχεία αυτά. Επρεπε όμως να μπουν σε περίπτωση που κάποιος ήθελε να τα δημοσιεύσει. Και εγώ το είχα σκεφτεί αυτό όταν το σχεδίαζα και ήμουνα σε δίλλημα αλλά τελικά το έκανα έτσι :)

    By Anonymous Anonymous, at 5:23 AM  

  • Γειά ! Μάλλον το 'σε είδα' είναι κι αυτό αποτέλεσμα της καθημερινότητας την οποία όλοι βιώνουμε πλεον..Πόσο μάλλον στην Έλλαδα που ανέκαθεν είχαμε πρόβλημα να μιλήσουμε σε αγνώστους..[νοοτροπία?comblex?]

    Η αλήθεια είναι πως συνάντησα την ιδέα αυτή και σε site , www.se-eida.com , και πραγματικά διάβασα απίστευτες αγγελίες!Πολύ γέλιο!

    By Anonymous Anonymous, at 2:54 PM  

  • Καλησπέρα!Δεν ξέρω αν πρόκειται για νοοτροπία ή complex...μάλλον απλά έχει γίνει μόδα. Απλά όπως και να έχει μεγαλύτερο νόημα έχει να ανταλλάξεις μια πονηρή ματιά με έναν άγνωστο παρά να γράψεις μια αγγελία. Είναι λίγο σαν τα μπουκάλια στη θάλασσα, τα "τρώνε" τα φύκια ή στη καλύτερη περίπτωση τα ψαρεύει κανένας μπάρμπας ;))

    By Blogger pro-futura, at 11:48 AM  

  • Ε,εντάξει,δεν πρέπει όλα να έχουν κάποιο σημαντικό λόγο σ'αυτή τη ζωή!
    http://www.se-eida.com

    By Anonymous Anonymous, at 1:02 AM  

  • Hola, αργοπόρημενα λιγο αλλά τώρα το διάβασα και μου φάνηκε πολυ ενδιαφέρον..
    Δε ξέρω, μου αρέσει . Έιδες κΆποιον σου Άρεσε , για τον α η β λόγο δε μίλησες και το μετάνιωσες. Αφήνεις μύνημα και αμα το δει το είδε. Τουλάχιστον τώρα έχεις την ελπίδα. Εχω την εντύπωση οτι τώρα τελευταία σκεφτόμαστε πολύ περρισότερο απ οσο ζουμε και αυτό δεν είναι καλό. Οσο για το 'ξεπέτα' πιστεύω πως εχει τις ίδιες πιθανότητες να καταλήξει όντωσ σε ξεπέτα οσο και κάθε άλλη γνωριμία είτε αυτή γίνετε σε κάποιο μαγαζί είτε μέσω φίλων είτε .. είτε ...

    By Blogger Chilas, at 8:46 AM  

Post a Comment

<< Home